Open dag Landgoed Mookerheide

Algemeen Kort nieuws

MOLENHOEK - Landgoed Mookerheide houdt zondag 26 juni open dag. Er is een wandeling uitgezet, er zijn lezingen bij de natuurbegraafplaats en er is van alles te doen naast het jachtslot.

Op Landgoed Mookerheide werken Natuurmonumenten, natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, bloemenpluktuin Zelfgeplukt en de foodtrucks van De Tuin samen om een bezoek aan het landgoed tot een unieke beleving te maken. Op zondag 26 juni stellen zij gezamenlijk hun deuren open van 11.00 tot 16.00 uur en kun je het landgoed in volle glorie ervaren.

Tijdens Beleef Landgoed Mookerheide is er een wandeling uitgezet door het natuurgebied die je alleen of samen met je partner, familieleden of vrienden kunt lopen. Wandel door de schitterende natuur, over de natuurbegraafplaats, langs het historische jachtslot dat momenteel in de steigers staat, en door de tuinen van de monumentale kassen met de bloemenpluktuin. Onderweg zijn er punten waar een medewerker je meer vertelt over de natuur en historie van dit bijzondere gebied. Het startpunt is bij het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats aan de Heumensebaan 18 in Molenhoek waar je ontvangen wordt met koffie en thee en waar de wandelroute voor je klaarligt. De route is ongeveer 4 kilometer lang en ook geschikt om met kinderen te lopen. De wandeling eindigt bij de informatiekar van Natuurmonumenten die naast het jachtslot staat.

Kom meer te weten over natuurbegraven tijdens een lezing. Inschrijven via: https://www.natuurbegravennederland.nl/activiteit/beleef-landgoed-mookerheide/

Laat je informeren over de restauratie van het jachtslot, over het natuurbeheer, en over de historie van het landgoed bij de informatiekar van Natuurmonumenten

Pluk een mooi boeket bloemen bij pluktuin Zelfgeplukt

Geniet van lekker eten en drinken bij de foodtrucks van De Tuin

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, Heumensebaan 18 in Molenhoek. Meer info: tel. 024-2036230, www.mookerheide.nl