Damian Sitaram en Joas Drost werden in de finale verslagen voor het team uit Arnhem.
Damian Sitaram en Joas Drost werden in de finale verslagen voor het team uit Arnhem. Foto: N.E.C.

N.E.C. wordt tweede in KPN eDivisie

Algemeen

NIJMEGEN - N.E.C. esports heeft vorig weekend ternauwernood naast de titel in de KPN eDivisie gegrepen. De esporters in Nijmeegse dienst, Damian Sitaram en Joas Drost, plaatsten zich voor de finale door in de kwartfinale af te rekenen met Feyenoord (4-2) en in de halve finale PSV opzij te schuiven na strafschoppen (2-2). 

In de finale bleek Vitesse esports een maat te groot. eSporters Levi de Weerd en Manuel Bachoore uit Arnhem ontvingen de kampioensschaal en de hoofdprijs van 25.000 euro. Met de tweede plaats sleepten de Nijmegenaren 10.000 euro in de wacht.

‘Rookie of the year’

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Rotterdammers werd Damian Sitaram tot ‘Rookie of the year’ gekroond. Damian nestelde zich dit seizoen in de top van het persoonlijke klassement en ontving hiervoor afgelopen zondag een onderscheiding namens de eDivisie.

N.E.C. eindigde na haar rentree in de eDivisie op een uitstekende zesde plaats. Na een bloedstollende play-off wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-2, red.) in april plaatsten de mannen zich voor de finaledag in het MECC in Maastricht. 

De Finals in Maastricht startten voortvarend. Met twee uitzonderlijke prestaties werden in de kwart- en halve finale Feyenoord en PSV, respectievelijk de nummer drie en twee in de reguliere competitie, verslagen. 

In de finale bewees Vitesse haar favorietenrol en pakte zodoende de titel in de KPN eDivisie.

“We blikken met trots terug op het eerste seizoen (terug) in de KPN eDivisie!”, aldus N.E.C.