Mark Otten.
Mark Otten. Foto: Orange Pictures

Academie stoomt Otten klaar voor hoofdtrainerschap NEC

Algemeen

Jeffrey Leiwakabessy is komend seizoen de assistent van de O21. Alle trainers zijn vastgelegd binnen de voetbalacademie, waar een enkel nieuw gezicht komt. Mark Otten zal dit seizoen gaan starten met de cursus ‘coach betaald voetbal’, Kevin Moeliker wordt de nieuwe trainer van NEC O18.

Otten heeft voor het tweede seizoen op rij de verantwoording over NEC O21. Hij zal daarbij geassisteerd gaan worden door Jeffrey Leiwakabessy, die ‘promoveert’ van NEC O18 naar het beloftenteam. Otten zal zijn hoofdtrainerschap gaan combineren met de cursus.

Volgens hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak kan de geboren Nijmegenaar zich zo klaarstomen voor een eventuele klus als hoofdtrainer. Te Braak is voorstander van het voorbereiden van trainers uit de jeugdacademie voor de toekomst. In het geval van Otten zou dat eventueel als hoofdtrainer van NEC kunnen zijn.

Oude bekende als trainer

Nu Jeffrey Leiwakabessy samen met Otten het O21-team gaat trainen, heeft het O18-team een nieuwe trainer nodig. Te Braak kwam hier bij uit bij een oude bekende van NEC; Kevin Moeliker. De oud-NEC’er laat PSV achter zich om samen met Rutger Worm het O18-team te gaan trainen.