Gezellig samen op pad.
Gezellig samen op pad.

Gezocht: bestuurders voor de riksja

Algemeen

NIJMEGEN - Stichting Fietsen Alle Jaren Nijmegen (FAJN) en Stichting de Broederij hebben de handen ineengeslagen om bijzondere ontmoetingen tot stand te brengen. Vanuit deze samenwerking is het gelukt om een nieuwe riksja aan te schaffen voor bewoners uit de wijken Lindenholt en Dukenburg. Met dank aan de Postcodeloterij en de Gemeente Nijmegen. 

Om met deze riksja en wisselende passagiers te gaan fietsen, worden vrijwilligers gezocht die dit een leuke uitdaging vinden. Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur dan een mail naar fietsenallejarennijmegen@gmail.com  

Tot op heden zijn er drie riksja’s beschikbaar voor Nijmegen West, Oost en Zuid. Nu kunnen ook inwoners in de stadsdelen Lindenholt en Dukenburg een ritje met de riksja maken. De riksja is voorzien van trapondersteuning en wordt gestald bij de Broederij aan de de Nieuwstadweg 37 in Lindenholt. 

FAJN is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. De stichting bestaat uit een groep vrijwilligers die minder mobiele mensen meeneemt voor een gratis ritje met een riksja. Enkel voor plezier en niet als taxiritje. Voor meer informatie: www.fietsenallejaren.nl/nijmegen

Stichting de Broederij heeft als missie om contact tussen buurtbewoners te vergroten en mensen uit de anonimiteit te halen waardoor het algehele welbevinden wordt vergroot. De Broederij vervult voor jong en oud een ontmoetingsfunctie.