Expositie in Kerkje van Persingen

Algemeen Kort nieuws

PERSINGEN - Zaterdag 3 en zondag 4 september exposeren Andrea Hofsteede, Gaby Haerkens en Ellen van der Wal in het schilderachtige Kerkje van Persingen. De expositie is op beide dagen te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 4 september treedt het jazztrio Taste of Ruby op tussen 14.00-16.00 uur.

Andrea Hofsteede maakt tekeningen met Oost-Indische inkt en ecoline. Zij laat in haar werken zien wat verandering voor haar betekent. Ook speelt ze met de schaduw die ze opvangt en ze laat hier het toeval een rol spelen. De fascinatie voor de natuur, het water, licht en weerspiegeling probeert zij te vangen in haar tekeningen en foto’s.

Gaby Haerkens onderzoekt in haar werk of je de ziel kunt ‘vangen’ in een portret. Een grote inspiratiebron voor haar portretten zijn ‘stills’ uit films van actrices uit het Silent Movie tijdperk. De verstilde zeggingskracht probeert zij te vangen met haar pointillistische schildertechniek. De gelaagdheid die dan ontstaat, geeft de gelaagdheid van de binnenwereld weer.

Ellen van der Wal heeft het verlangen om zo veel mogelijk in verbinding te blijven met de natuur en natuurlijke materialen, omgezet in het werken op puur hout, linnen of steen. De verf bestaat uit klei, talk, zandsteen en natuurlijke pigmenten. De afwerking bestaat uit conserverende was waardoor de kleuren zich prachtig verdiepen.

Andrea, Gaby en Ellen zijn beide dagen aanwezig in het Kerkje van Persingen. U bent van harte welkom.