Paul van den Heuvel achter de balie van museumwinkel Tante Hannie, met op de achtergrond het museum MediaDrome.
Paul van den Heuvel achter de balie van museumwinkel Tante Hannie, met op de achtergrond het museum MediaDrome.

‘Belevingswereld’ gaat fors uitbreiden

Algemeen

NIJMEGEN - MediaDrome is een belevingswereld. Een wereld waarin nostalgie, hedendaagse beeldcultuur en nieuwe trends tot leven komen. Gevestigd in Winkelcentrum Molenpoort Passage in Nijmegen.

“De basis is een unieke collectie van honderdduizenden items die hun oorsprong vinden in Nederlandse en buitenlandse televisieseries, films, strips, games en musicals. En dit vanaf het begin van de film in de vorige eeuw tot en met nu. De collectie blijft zichzelf vernieuwen met de laatste trends. Heb je een nieuwe serie of nieuwe film gezien? Grote kans dat je de figuren tegenkomt in het museum”, weet Paul van den Heuvel. Naast exposities staan er ook knikkerbanen van de wereldberoemde Jelle Bakker. Waaronder de langste van Europa.

Naast het museum is er een winkel, genaamd Tante Hannie. In de winkel kunnen alle Warhammer fans terecht voor bijzondere sets. Maar er is voor ieder wat wils. Van The Muppets tot The Gremlins, en van Harry Potter tot Buurman en Buurman. Ook Funko Pop fans weten de winkel te vinden. 

TV Toys, zoals het museum eerst heette, opende 25 jaar geleden in het Gelderse dorp Dieren. Na 11 succesvolle jaren was het tijd voor een nieuwe locatie in Nijmegen en een nieuwe naam. En nu, 25 jaar later, is het tijd voor uitbreiding. “In het huidige museum is slechts een klein gedeelte van de totale collectie te vinden, en dat is natuurlijk zonde. Daarom opent het museum in het najaar de grote expositie ‘25 jaar TV Toys’ op de bovenste verdieping van het winkelcentrum. Op ruim 1000 m2 ontstaan meerdere exposities van televisie, film, games, strips en musical helden. Daarnaast komt er ook een open depot voor mensen die maar geen genoeg kunnen krijgen van deze parafernalia. De plannen zijn grootst. Zo komt er ook de mogelijkheid voor Warhammer bouwers/schilders en spelers om hier aan hun hobby te werken. Voor de thema-kamers waar MediaDrome zich vooral richt op mensen met Alzheimer zijn we op zoek naar vitrinekasten en andere inrichtingen.”

Voor de nieuwe expositie zijn vrijwilligers nodig. Meld je aan in de winkel of stuur een bericht naar paul@mediadrome.nl.