Merlijn Huntjens.
Merlijn Huntjens. Foto: Gaby Jongenelen

Literaire talkshow over gember en creatieve processen

Algemeen

NIJMEGEN - Schrijver Merlijn Huntjens presenteert donderdag 25 mei van 20.00 tot 22.00 uur een literaire talkshow in het Nijmeegse Festivalhuis aan Mariënburg 75 in Nijmegen. Bewapend met gemberraspen, rituelen en weckpotten onderzoekt hij het groeiproces van gember en hoe dit het creatieve proces van kunstenaars kan inspireren. 

Tijdens deze Wintertuinsessie gaat hij in gesprek met culinair activist en fermentatie-expert Do Bongers en schrijver en Libris Literatuurprijswinnaar Mariken Heitman. Beeldend kunstenaar broeder Dieleman maakt tijdens de avond live knipselkunst en projecties, en componist Reggy van Bakel verzorgt de muziek. Het belooft een inspirerende avond vol creatieve, literaire en culinaire inzichten te worden.

De Wintertuinsessie ‘De omweg als handleiding of: hoe gember weerstand biedt’ is de eerste in een vernieuwde reeks waarin makers uit of verbonden aan het talentontwikkeltraject van Wintertuin het podium tot hun beschikking krijgen voor artistiek onderzoek. Tijdens deze literaire talkshows kunnen de schrijvers, samen met de gasten en het publiek, relevante thema’s uit hun werk uitdiepen. Naast hun dagelijkse rol als schrijver en maker krijgen ze hier de ruimte om te experimenteren met andere rollen die relevant zijn in de beroepspraktijk van een schrijver, zoals programmamaken, interviewen en presenteren.

Kijk op wintertuinsessies.nl voor meer info en tickets. Entree: 7,50 euroregulier / 5 euro krap bij kas.