Samen op de fiets.
Samen op de fiets. Foto: Eppink Fotoproducties

Fietsen Alle Jaren Nijmegen op pad voor ‘De Lange Rit’

Algemeen

NIJMEGEN - Fietsen Alle Jaren Nijmegen (FAJN) wil 1 juni klaar zijn voor ‘De Lange Rit’ van Nijmegen naar Soest. Ze gaan op pad met riksja’s om in Soest op 3 juni Wereld-Fietsdag te vieren. 

Dagelijks verzorgt FAJN gratis riksja-ritten in en rond Nijmegen voor mensen die niet meer zelfstandig mobiel zijn, zodat zij toch van de vrije buitenlucht kunnen genieten. Met ‘De Lange Rit’ wil FAJN die riksja-ritten extra onder de aandacht brengen. De ritjes duren over het algemeen tussen een half uur en een paar uur en zijn gratis. 

“FAJN bedacht nu een meerdaagse rit voor onze doelgroep. We willen hiermee onze passagiers een beleving van een fietsvakantie geven. Deze actie moet ook meer bekendheid geven aan wat Fietsen Alle Jaren Nijmegen vooral voor de zelfstandig wonende ouderen in Nijmegen kan betekenen. Na Nijmegen zijn meer dan 20 initiatieven opgestart in Nederland. Dit mogen er van ons veel meer worden. Als je ziet hoeveel plezier onze passagiers hebben, gun je alle mensen zulke tochtjes.” 

“’De Lange Rit’ van Nijmegen staat niet op zich. De Fietsen Alle Jaren-groepen uit Zuid-Limburg volgen ons idee en rijden vanuit het zuiden naar Nijmegen om gezamenlijk met acht riksja’s via Bennekom naar Lage Vuursche te rijden. Er zijn twee etappes. Op 3 juni rijden we naar Soest, waar een groot aantal riksja’s uit heel Nederland bij elkaar komt. Vanuit een verzorgingshuis ldaar kan een groot aantal bewoners een rit meemaken.”

Nadere informatie: tel. 024-3481611, fietsenallejarennijmegen@gmail.com of kijk op 
fietsenallejaren.nl/nijmegen.

Afbeelding
Afbeelding