Vrijwilligers Rode Kruis vermaken zich opperbest.
Vrijwilligers Rode Kruis vermaken zich opperbest. Foto: Het Nederlandse Rode Kruis

Gezocht: chauffeurs en blarenprikkers

Algemeen

NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse (18-21 juli) is een evenement dat jaarlijks duizenden wandelaars uit de hele wereld trekt. Het Rode Kruis is daar elk jaar bij voor de hulpverlening. “Als projectteam zijn we druk bezig met de inschrijvingen en we zijn nog op zoek naar mensen die een cruciale rol spelen in het welslagen van dit unieke festijn: chauffeurs en blarenprikkers.”

“Voor de chauffeurs die de vrijwilligers naar de medische verzorgingsposten langs de route brengen, is de Nijmeegse Vierdaagse veel meer dan alleen een vervoerstaak. Het is een unieke kans om deel uit te maken van een historisch evenement, waarbij je een bijdrage levert aan het succes van de wandelaars. Het voelen van de energie en het enthousiasme van je mede-vrijwilligers is besmettelijk en kan je eigen motivatie aanwakkeren. Geniet van de gesprekken en verhalen van elkaar en ervaar de vreugde van het samenwerken met een team van toegewijde chauffeurs.  Wel heb je hiervoor een EHBO-diploma nodig en er kunnen kleine bijkomende taken aan je gevraagd worden.”

“Als blarenprikker ben je een redder in nood voor de wandelaars. Je hebt de kans om de pijn te verlichten en een glimlach op hun gezicht te toveren. Het is een taak die niet alleen medische zorg omvat, maar ook menselijke verbondenheid. Door blaren te behandelen en de wandelaars aan te moedigen, kun je een verschil maken in hun ervaring van de Vierdaagse.” 

“Het is ook een gelegenheid om waardevolle relaties op te bouwen, zowel met deelnemers als met medische professionals die dezelfde passie delen. Hiervoor heb je geen EHBO-diploma nodig, alleen een wandelletsel certificaat welke te behalen is via ons. Dit geldt alleen tijdens de hulpverlening van de Nijmeegse Vierdaagse.”

“Als chauffeur of blarenprikker maak je deel uit van een team van gelijkgestemde individuen die tijdens de drukte allemaal streven naar hetzelfde doel: het ondersteunen van de wandelaars. De banden die je tijdens dit evenement smeedt, kunnen langdurige vriendschappen worden, gevormd door de gedeelde passie voor de Vierdaagse.”

Enthousiast geworden? Meld je aan en stuur een mailbericht naar vierdaagse@redcross.nl.