Kinderen oefenen in groepjes op het ijs.
Kinderen oefenen in groepjes op het ijs. Foto: Kornel van Doorn

‘Schaats-jij-al?’ beleeft twintigste editie

Algemeen

NIJMEGEN - Al jaren organiseren het Nijmeegse Triavium en NSV samen met veel vrijwilligers ‘schaats-jij-al?’ Het doel is om belangstellenden laagdrempelig de eerste stappen te laten maken om het ijs. De kosten zijn laag en kinderen kunnen zonder ervaring aansluiten en leren schaatsen.

Ook dit jaar is het mogelijk om deel te nemen aan ‘schaats-jij-al?’ En heeft Nijmegen een nieuwe primeur; leren schaatsen voor kinderen met een motorische beperking. Door het gebruik van speciale schaatsframes met zitje in een afgezonderd deel van de baan kunnen kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans ook kennis maken met het schaatsen en het staan op ijs.

‘Schaats-jij-al?’ is voor kinderen uit de groepen 4 t/m 6 van de basisschool. In vijf lessen op zaterdagochtend leren ze de beginselen van het schaatsen op het ijs van ijsbaan Triavium in Nijmegen. De Nijmeegse schaatsvereniging organiseert dit evenement dit jaar voor de 20e keer. 

Mede-organisator Wendy: “Het is fantastisch om te zien hoeveel de kinderen in vijf weken tijd leren. Eerst nog wankel en onzeker en in de vijfde week zie je ze met een rood hoofd van de inspanning met stempelkaart zoveel mogelijk rondjes schaatsen. Het plezier straalt ook meestal van ze af. De trainers en clubleden helpen ieder jaar dan ook met veel plezier.”

De schaatscursus ‘Schaats-jij-al?’ is op zaterdag 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober van 09.00 tot 10.00 uur. Kosten 25 euro voor 5 lessen (inclusief entree Triavium). Meld je vóór 28 september aan via nijmeegseschaatsvereniging.nl. Vragen/opmerking: schaatsjijal@nijmeegseschaatsvereniging.nl