Expositie in het Kerkje van Persingen

Algemeen Kort nieuws

PERSINGEN - In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 oktober exposeren Marion Groenenberg en Machteld Meij schilderijen, beelden en re-used glass in het Kerkje van Persingen. De bezoeker is beide dagen welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Machteld Meij is werkzaam geweest als biologe. Daarnaast heeft zij zich de laatste vijfentwintig jaar ontwikkeld als beeldend kunstenaar en schreef inmiddels ook een aantal bundels met korte verhalen. Masterclasses die zij volgde hadden tot gevolg dat ze zich verschillende schildertechnieken eigen maakte die zich vertaalden in een veelkleurig oeuvre. In de coronatijd maakte ze een eigentijdse variant op de kruiswegstaties die tijdens de goede week in de Heemtuin van Malden werden opgesteld.

 Marion Groenenberg maakt beelden uit albast en serpentijn en verder steen die handmatig te bewerken is. Haar beelden zijn 100% handgemaakt. De Griekse beeldhouwer en schilder Angelos Tassopoulos bracht haar 25 jaar geleden de eerste beginselen bij van materiaalgebruik en leerde haar ‘kijken’ naar wat een steen al in zich heeft. Workshops en gastbeeldhouwers hebben haar verder geschoold. Naast haar beelden uit steen maakt ze objecten van glas en kristal. Zij gebruikt vintage glas als basis voor haar vaak kleurrijke creaties. Elk stuk is uniek en verbindt verleden met heden met een bijzonder duurzaam product als eindresultaat.

www.machteldmeij.nl en www.mg-art.nl