Afbeelding
Foto:

Wereldmuseum Berg en Dal sluit de deuren

Algemeen

BERG EN DAL - Wereldmuseum Berg en Dal (voorheen Afrika Museum) is voornemens per 27 november 2023 de deuren te sluiten voor publiek. “Tot 27 november 2023 programmeren we in Berg en Dal een programma met exposities en activiteiten. Denk aan de expositie ‘In Schitterend Licht’ en workshops en rondleidingen op de zondagen”, aldus Wereldmuseum.

“We danken u hartelijk voor de samenwerking van de afgelopen jaren. We hopen zowel onze bezoekers als onze mediarelaties in de toekomst op een nieuwe plek te verwelkomen. Zodra we weten hoe en waar we onze activiteiten in de regio voortzetten, maken we dat uiteraard graag bekend.”

Achtergrond 

In 2014 fuseerden Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. In 2017 werd tevens een intensief samenwerkingsverband aangegaan met Wereldmuseum Rotterdam. De musea hebben al jaren een gezamenlijke missie: inspireren tot wereldburgerschap. Vanaf 4 oktober 2023 dragen de vier locaties een en dezelfde naam: Wereldmuseum.

“Het Wereldmuseum Berg en Dal huurt het museumgebouw en de grond. Deze huurovereenkomst is niet verlengd. We betreuren dat we deze mooie locatie moeten verlaten. Het Wereldmuseum wil relevante tentoonstellingen en programma’s in deze regio blijven presenteren en blijft graag buiten de Randstad vertegenwoordigd. Daarvoor onderzoeken we de mogelijkheden in de omgeving en zijn we met diverse partijen in gesprek.”

Om bezoekers nog een laatste kans te geven naar het museum te komen, is de toegang van 14 t/m 26 november gratis. Voor meer informatie: bergendal.wereldmuseum.nl/nl/zien-en-doen