Trainer Willy van Haaren, Elaige Camara en trainer Kemal Kirmiziyuz.
Trainer Willy van Haaren, Elaige Camara en trainer Kemal Kirmiziyuz. Foto: eigen foto

Elaige Camara Nederlands kampioen boksen (-92 kilogram)

Algemeen

NIJMEGEN - Elaige Camara van BoksFabriek Nijmegen is afgelopen weekend in Apeldoorn kampioen van Nederland geworden op het hoogste niveau in de klasse tot -92 kilogram.

Elaige die na een afwezigheid van 6 jaar weer terug is op het hoogste niveau van Nederland, bezocht drie maanden geleden de BoksFabriek om te bekijken of hij aan het NK 2023 kon meedoen. Hij had bijna niet getraind en woog 115 kilo. Er werd gedurende drie maanden hard getraind om in conditie te komen en het juiste gewicht te bereiken.

Elaige liep vijf keer per week rond 05.00 uur (voordat hij naar zijn werk ging) een duurloop. Sparringpartners werden niet gevonden, simpelweg omdat er in de regio niemand was die wilde sparren tegen deze Nijmeegse tank. Maar het bijna onmogelijke is gelukt, zaterdag woog Elaige -92 kilogram en behaalde hij de finale. Hij stond in die finale tegen Victor Avbiorokoma van ALL Starss Boxing Gym.

De 1e ronde was voor Elaige die de bokser uit Ede goed op afstand kon houden. De 2e ronde werd Elaige moe omdat hij te weinig sparringen gedaan had. De 3e ronde was een keiharde ronde van beide boksers, maar de ervaring en de klasse van Elaige werden toen zichtbaar. Elaige trok deze ronde naar zich toe. Een afgetekende winst en kampioen van Nederland in A-klasse -92. En weer een plek in de nationale selectie.

De kampioen van Nederland bij de dames Nouhayla Largate bokst ook bij BoksFabriek Nijmegen en kwam in Apeldoorn uit tegen Renske Goos van Brain Boxing. De wedstrijd werd gewonnen door Nouhayla en ze is daarmee nog steeds ongeslagen.