Vlnr Margreet Sanders, (Wegen met Zegen), burgemeester Bruls en Pieter Niesten (Jacobskapel)
Vlnr Margreet Sanders, (Wegen met Zegen), burgemeester Bruls en Pieter Niesten (Jacobskapel) Foto: Margreet Sanders

Burgemeester Bruls onthult bordje Wegen met Zegen

Algemeen

NIJMEGEN - Per 1 januari werken de Jacobskapel in Nijmegen en Wegen met Zegen samen aan het bekendmaken van pelgrimeren vanuit de stad Nijmegen. Burgemeester Bruls heeft zondag 14 januari aan de Jacobskapel het bord van Wegen met Zegen onthuld. 

De Jacobskapel kent reeds haar maandelijkse viering voor en door Santiago de Compostella-gangers. Wegen met Zegen heeft een vrij nieuwe route van 155 km samengesteld door de Overbetuwe. De route bestaat pas 2 jaar maar heeft inmiddels al de monumentenprijs van de gemeente Lingewaard ontvangen. 

Het is een unieke route door het gebied tussen Nijmegen en Arnhem. De route neemt je mee langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier. Tijdens het wandelen word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, om wat je hebt meegemaakt opnieuw te wegen of betekenis te geven. Om je hoofd en hart leeg te maken en vervolgens te vullen met wat waardevol is voor jou en voor hen wie je lief zijn.

Belangstellenden kunnen maandelijks starten in Nijmegen of vijf keer per jaar meedoen met een begeleide pelgrimstocht met overnachting in het klooster. Vanuit de Jacobskapel wordt een activiteitenprogramma ontwikkeld van ontmoetingen, lezingen en activiteiten.

www.wegenmetzegen.nl