Startavond Klompenpad Park Lingezegen

Algemeen Kort nieuws

REGIO - Park Lingezegen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen omwonenden van het landschapspark uit om mee te denken over een uitbreiding van Klompenpad Zeegsepad. Door enkele kilometers extra worden de Klompenpaden in Park Lingezegen beter toegankelijk vanuit Nijmegen. De startavond is op woensdag 6 december bij Boerderijterras De Woerdt aan de Woerdsestraat 4 in Ressen.

Park Lingezegen en SLG willen samen met bewoners en partijen in het gebied drie wandelroutes realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het landschapspark nog meer beleefbaar maakt. ’t Percksepad en het Breedlersepad werden eerder dit jaar al geopend. Het derde, de uitbreiding van het bestaande Zeegsepad, komt nu aan bod.

Startavond

Tijdens de startavond licht SLG het project en de werkwijze toe. Het zoekgebied van de nieuwe route ligt in het zuidelijke deel (tussen Bemmel-Zuid en Lent) van Park Lingezegen. Na de pauze krijgen alle aanwezigen de kans om hun kennis en ideeën aan te dragen. Alle input van de avond wordt verzameld op een kaart.

Een werkgroep bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad. Klompenpaden krijgen een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap.

Meedoen?

Woon je in of in de omgeving van Park Lingezegen en vind je het leuk om mee te denken over de uitbreiding van het Zeegsepad? Of wil je deel uitmaken van de werkgroep die het pad beheert? Meld je dan aan voor de startavond op woensdag 6 december van 19.30 tot 21.00 uur via https://slgelderland.nl/projecten/klompenpaden-park-lingezegen.

Klompenpaden

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en door boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit agrarisch landschap optimaal kan beleven. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans voor de lokale economie. Zie klompenpaden.nl voor meer informatie en alle routes.

In Gelderland en Utrecht zijn 156 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. De uitbreiding van het Zeegsepad wordt mogelijk gemaakt door Park Lingezegen, de provincie Gelderland en de Nationale Postcode Loterij.

Park Lingezegen

Park Lingezegen is een groot landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Het is een recreatiegebied en groene uitloop voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners van Arnhem-Zuid, Bemmel, Elst, Huissen en Nijmegen-Noord wat zich de komende jaren verder ontwikkelt op de thema’s natuur & landbouw, klimaat & duurzaamheid, sport & vitaliteit, erfgoed en kunst. Meer informatie is te vinden op: www.parklingezegen.nl.