Ap Willemsen toont de cheque, omringd door ondernemers van de Steenbokstraat.
Ap Willemsen toont de cheque, omringd door ondernemers van de Steenbokstraat. Foto: Willem van Gerwen

Steenbokstraat gul voor het Marikenhuis

Algemeen

NIJMEGEN - Ap Willemsen, voorzitter stichting Marikenhuis, ontving 19 januari een cheque ter waarde van maar liefst 1950 euro uit handen van Machiel Otten, eigenaar van slijterij In de Blauwe Druif. Dat was de opbrengst van de kerstactie, georganiseerd door vrijwilligers van het Marikenhuis, in samenwerking met de gezamenlijke winkeliers van de Steenbokstraat in Nijmegen.

Machiel Otten: “Dit is de eerste keer dat wij als winkeliers van de Steenbokstraat gezamenlijk een actie ondernemen voor het goede doel. Het smaakt naar meer.”

 Het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg is een centrum voor leven met en na kanker, een ontmoetingsplek voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Het ligt op een steenworp afstand van de Steenbokstraat. “Ik ben blij verrast door deze actie van ‘onze buren’”, aldus Ap Willemsen, “Ik bedank iedereen die heeft bijgedragen aan deze actie, met name de klanten van de deelnemende winkels die in de week voor Kerstmis zo gul doneerden.”

Tijdens de kerstactie kon iedereen een greep doen in een grabbelton met daarin mooie prijzen. De kleine bijdrage die daarvoor werd gevraagd kwam geheel ten goede aan het Marikenhuis. De prijzen waren gratis beschikbaar gesteld door alle winkeliers van de Steenbokstraat. 

Daarnaast had Wijnhandel In de Blauwe Druif de hele maand december een speciale wijnactie waarbij een deel van de verkoopprijs ten goede kwam aan het Marikenhuis. Het grabbelen en de wijnactie leverden alles bij elkaar dus bijna 2000 euro voor het Marikenhuis op!

“Het enthousiasme en de betrokkenheid van alle winkeliers en klanten waren hartverwarmend! Dit is hopelijk het begin van een mooie traditie”, aldus Mart de Weerd en Lisette Schoonbrood, vrijwilligers van het Marikenhuis en initiatiefnemers van de actie. 

De deelnemende winkeliers waren Vishandel Ruizendaal, PLUS supermarkt, slijterij In de Blauwe Druif, Brood- en banketbakkerij de Korenschoof, Etos Drogisterij, Groenteman Sahin, Toko Rinus, Cafetaria Steenbok