Bezoekers van Huis van Compassie genieten van een maaltijd gemaakt van 'gered voedsel'.
Bezoekers van Huis van Compassie genieten van een maaltijd gemaakt van 'gered voedsel'.

Zero-Waste Diner in Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - VoedselHub Nijmegen verzorgt maandag 11 maart het eerste Zero-Waste Diner. “Een viering van duurzaamheid, lekker eten en lokale gemeenschapszin. Het evenement belooft een smakelijke en bewuste ervaring te worden.” De bijeenkomst is in Het Huis van Compassie aan de Vlietstraat 22 in Nijmegen. 

De VoedselHub Nijmegen is een drijvende kracht in het verminderen van voedselverspilling. “We redden overtollig voedsel van lokale supermarkten, boerderijen en stadstuinen, en leveren dit aan sociale restaurants zoals wijkcentra. Hiermee wordt niet alleen voedsel gered, maar ook armoede bestreden, eenzaamheid verholpen en gezond eten toegankelijk gemaakt voor iedereen.”

Het hoogtepunt van de avond op 11 maart is het Zero-Waste Diner, waarin voedseloverschotten van lokale bronnen de hoofdrol spelen. Een team van vrijwillige koks bereidt smakelijke gerechten die laten zien dat duurzaam eten ook lekker kan zijn. Verder kan men kan ook live-muziek en een pubquiz verwachten.

Inschrijven 

Wil je meegenieten? Meld je dan aan vóór 6 maart via post@huisvancompassienijmegen.nl, met vermelding van je naam, organisatie en het aantal personen. Op de avond zelf kun je ook een duit in het zakje doen met een donatie via de Donatiebox of QR-code, waarmee sociale restaurants worden gesteund. 

Het Zero-Waste Diner wordt gehost door Huis van Compassie Eet en Ontmoet, wat niet alleen staat voor een smakelijke avond maar ook voor gezellig samenzijn in de lokale gemeenschap.

Circulaire en sociale impact

De VoedselHub is recentelijk genomineerd voor de Gelderse Circulaire Innovatie Awards, wat zijn toewijding aan duurzaam voedselgebruik onderstreept. Binnen een maand hebben zij al 750 kg voedsel gered, aan bijna 25 sociale restaurants geleverd, waarmee 1000 maaltijden per week worden ondersteund!