Books 4 Life Nijmegen viert 12,5 jarig bestaan

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Books 4 Life Nijmegen viert haar 12,5 jarig bestaan. De feestelijke bijeenkomst is op zondag 24 maart en wordt omlijst met muziek van Tuesday Moon, Odin Dekkers verzorgt een lezing over de opkomst van de cosy crime en de verdwijning van Agatha Christie en er is een optreden van dichter en schrijver Wout Waanders. Tegelijkertijd worden die middag de landelijke donaties uitgereikt aan Oxfam Novib en Amnesty International. Aanvang 14.00 uur, vrij entree.

Een speciale actie zijn de boeken die geschonken zijn door het Valkhof Museum. Een deel van deze bijzondere collectie, met veel boeken over Nijmegen, is dan te koop in de winkel.

In 2011 kon niemand bevroeden dat de kleine boekwinkel van Books 4 Life aan de Tooropstraat uiteindelijk zou uitgroeien tot de volwaardige, breed gesorteerde winkel in tweedehandsboeken die het nu is. Nu verkoopt Books 4 Life Nijmegen jaarlijks duizenden boeken in haar winkel aan de Sint Annastraat 72 in Nijmegen.

“Books 4 Life geeft boeken een tweede kans en verkoopt ze voor een zacht prijsje, omdat iedereen een boek moet kunnen lezen. Alle opbrengsten schenken we aan goede doelen. Die doelen hebben te maken met armoedebestrijding, mensenrechten en duurzaamheid. Ongeveer 40% van de jaarlijkse opbrengst wordt gedoneerd aan Amnesty International en Oxfam Novib. De andere helft gaat naar kleinschalige, humanitaire doelen uit de regio Nijmegen. Alle medewerkers werken op vrijwillige basis.”