Bezoekers in de kas.
Bezoekers in de kas. Foto: Rolf van Koppen

Kom in de Kas staat in het teken van ‘Groene Liefde’

Algemeen

NIJMEGEN - Dit jaar staat de wereld van de glastuinbouw tijdens Kom in de Kas in het teken van Groene Liefde. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument van 10.00 tot 17.00 uur kennismaken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. Vrij entree.

In regio Arnhem - Nijmegen nemen twaalf bedrijven deel. Ze openen hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er groeit in de kassen en dat we trots mogen zijn op deze sector. 

De kassen verkennen kan dit jaar bij glastuinbouwbedrijven (denk aan perkplanten, sedum, aloë, paprika’s, snijhortensia’s, aardbeien, pioenrozen en groene planten). Tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen laat zien hoe het er vroeger bij een tuinder aan toe ging en bezoekers kunnen een kijkje nemen in de historische druivenkassen waar druiven en andere fruitrassen worden geteeld. 

Er zijn springkussens, speurtochten en rustplekken met versnaperingen. Kinderen kunnen plantjes verpoten en deze mee naar huis nemen en er is een kleurwedstrijd. Info: www.komindekas.nl