Keeper Robin Roefs in actie tijdens Excelsior Rotterdam - NEC.
Keeper Robin Roefs in actie tijdens Excelsior Rotterdam - NEC. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

NEC-keeper Roefs: ‘Ik wil spelen, anders gaan we verder kijken’

Algemeen

NIJMEGEN - De grote verrassing op het wedstrijdformulier bij NEC maandag was Robin Roefs. De 21-jarige doelman mocht tegen Excelsior starten omdat eerste keeper Jasper Cillessen te ziek was om op het veld te staan. Roefs kreeg niet al te veel te doen, maar stond er als het moest. Daar was hij tevreden over. Verder ging hij nog in op een eventueel vertrek en het niet spelen van de bekerfinale. “Tuurlijk was het even balen en even klote.” 

Zijn laatste duel voor NEC dateerde in februari, toen ADO Den Haag in de KNVB Beker op bezoek kwam in Nijmegen. Dat is al even geleden en wellicht dus ook weer wennen voor de doelman. “Fysiek niet per se, maar je komt in keuzes terecht waar je niet aan gewend bent. Dat wordt makkelijker als je iedere week speelt en een ritme hebt. Maar ik denk dat het goed is gegaan”, vertelt hij. Is het dan lekker dat je weinig te doen hebt of wil je je als tweede keeper onderscheiden met een aantal goede reddingen? “Nee dit is een prima wedstrijd. Ik denk dat ik heb laten zien wat ik kan: rust aan de bal, hoge ballen pakken en er zijn toch een paar momentjes geweest. Voor de rest is het gewoon mijn ding doe”, blijft Roefs zoals we hem kennen nuchter. 

Contractsituatie 

Begin dit jaar tekende Roefs nog een contract bij NEC tot de zomer van 2028. Toch kan het zijn dat de 21-jarige keeper Nijmegen, al dan niet tijdelijk, achter zich laat in de komende transferperiode.

“Ik wil niet nog een jaar op de bank zitten. Ik wil gewoon spelen en dan maakt het me niet zoveel uit waar. Het liefste iedere wedstrijd bij NEC, maar anders gaan we verder kijken. Beloftes kunnen ze niet maken, dus dat doen ze ook niet. Maar er is natuurlijk wel een plan gemaakt en je tekent niet voor niets zo lang bij. We gaan zien wat er volgend jaar gebeurt.”