Inzameling voor Voedselbank 2023
Inzameling voor Voedselbank 2023 Foto: Beppie Peters

Voedselinzameling voor Voedselbank

Algemeen

NIJMEGEN - De oecumenische Werkgroep Diaconie verzorgt van 19 mei tot en met 9 juni een voedselinzameling voor Voedselbank Nijmegen - Overbetuwe. Veel kerken doen daaraan mee.

“Voor veel gezinnen en alleenstaanden is de wekelijkse krat met levensmiddelen een belangrijke bijdrage om zo gezond mogelijk te kunnen eten. Want als je moet rondkomen van een minimaal inkomen dan is het iedere dag een serieuze vraag of het weer gaat lukken die dag drie maaltijden op tafel te zetten. We hopen dat veel mensen willen meehelpen de voorraad van houdbare levensmiddelen bij de Voedselbank aan te vullen!”, aldus de werkgroep.

Goed houdbare artikelen die kunnen worden ingeleverd zijn groenten in pot/blik; rijst in pak (zilvervliesrijst); jam; chocoladepasta; vlees in blik (geen varken); pasta’s (volkoren); koffie/thee; vis in blik;  pastasaus; ontbijtgranen; soep in blik/pak; zonnebloem-/olijfolie; ontbijtkoek (volkoren); fruit in blik; houdbare halfvolle melk en mueslirepen.

De levensmiddelen kunnen worden ingeleverd In de Antonius van Paduakerk aan de Groesbeekseweg 94 in Nijmegen op zondagen 19 en 26 mei en 2 en 9 juni van 11.00 tot 12.00 uur en op woensdagen 15, 22 en 29 mei en 5 juni van 14.00 tot 16.00 uur. 

Voor informatie: 024-3237000.