Micha Koolman van Nijmegen Atletiek.
Micha Koolman van Nijmegen Atletiek. Foto: Esta Hellendoorn

Micha Koolman wint 60 meter sprint

Algemeen

NIJMEGEN - Zondag 12 mei vond in Soest de 10e editie van de Nationale A-games plaats. Dat zijn de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor atletiek pupillen onder 11 en 12 jaar. De A-games zijn een jaarlijks terugkerend, druk bezocht evenement. Talentvolle jonge atleten uit het hele land nemen daaraan deel. 

Micha Koolman van Nijmegen Atletiek nam deel aan de 60 meter sprint (jongens onder 12 jaar). Van de 54 deelnemers aan dit onderdeel was er slechts voor de 6 snelste atleten een finaleplaats weggelegd. 

Persoonlijk record

Micha legde de lat meteen hoog door de snelste tijd neer te leggen in de series. Hij scherpte zijn persoonlijk record aan van 8,76 naar 8,61 seconden. Toen was het tijd voor de finale. Onder opzwepende muziek en trommelgeroffel werden alle geplaatste atleten geïntroduceerd aan het publiek. Micha schoot uit de startblokken en snelde naar de winst in 8,57 seconden. Wederom een persoonlijk record.

De 2e en 3e plaats gingen naar respectievelijk Vince Jansen (8,772 sec) van AV Scheldesport en Krijn van Dijk (8,775 sec) van AV Fortuna.