Bokstraining in de nieuwe gym.
Bokstraining in de nieuwe gym. Foto: Esther Otten

Boksen in gloednieuwe boxing gym

Sport

Nijmegen - Boksvereniging de Nijmeegse Amateur Boks Associatie (NABA) heeft onlangs haar deuren geopend in Sport Medisch Centrum aan de Kamerlingh Onnesstraat in Nijmegen-Zuid. Door de levensgrote muurschilderingen van Mohammed Ali en Mike Tyson waan je jezelf in een Amerikaanse boxing gym.

In de beginjaren trainden de leden van NABA in de gymzaal van de Sint Jorisschool. Later verhuisde de vereniging naar een sportzaaltje aan de Tollensstraat en voorzieningenhart ‘Het Hert’ in het Willemskwartier. De laatste jaren is het ledenaantal sterk gestegen waardoor de boksschool uit zijn jasje groeide. NABA, de oudste boksclub van Nijmegen, heeft met de nieuwe trainingsaccommodatie eindelijk de kans om iedereen vanaf 8 jaar in Nijmegen te laten zien hoe veelzijdig en mooi de bokssport is.

Bij NABA zijn vier gediplomeerde bokstrainers aangesloten bij de Nederlandse Boksbond en één krachtsport/personal trainer actief. Drie daarvan zijn meervoudig Nederlands kampioen boksen; Orhan Ozturk, Milad Zamani en Manja Peters. Orhan Ozturk is zelfs 13 keer Nederlands kampioen geworden en heeft meerdere internationale titels op zijn naam geschreven.

www.naba.nl