Afbeelding

De Grootste Limousine van Nederland

Zakelijk

In Europa zijn de mogelijkheden voor grote limousines helaas zeer beperkt door de vele beperkingen in wetgeving. Limousines in Europa vallen onder de taxi wetgeving en hiermee hebben deze een maximum aantal van 8 passagiers. Hier komt nog bij dat na 2007 geen voertuigen meer goedgekeurd worden met zijdelingse zitplaatsen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er geen nieuwe auto modellen in Europa te vinden zijn in de vorm van een verlengde limousine. Wel zijn er na 2007 in Europa nog wat limousines gemaakt van sportauto’s zoals bijvoorbeeld een Ferrari 360 Modena, dat is mogelijk omdat hierbij de zitplaatsen niet zijdelings zijn opgesteld maar achter elkaar. Dit soort limousines hebben in Nederland echter niet in voldoende populariteit gewonnen en zijn dan ook niet in Nederland te reserveren. De voornaamste reden hiervoor is dat de zitplaatsen achter elkaar geplaatst zijn, dat maakt de rit een stuk minder gezellig. In een limousine wil je immers als 1 groep op pad zijn en niet naar elkaars rug moeten kijken.

Wie toch in Nederland een grote limousine wil huren voor meer dan 8 personen komt uit bij een limobus en er is zelfs een limousine met een bus kenteken, namelijk een Hummer limousine. Deze Hummer limousine heeft een verhoogd dak, hierdoor mogen er  tot wel 16 personen tegelijkertijd in vervoerd worden, maar of een verhoogd dak op een limousine een mooie aanschouwing is…?

Een alternatief, voor wie dan toch in een limousine wil reizen voor en een super gezellige rit wil beleven met een groot gezelschap, is een limobus. Er zijn wel enkele limobussen te huur in Nederland, maar het aantal is zeer beperkt.  Zo is er een limobus voor maximaal 35 personen en ook een voor maximaal 50 personen. Deze bussen hebben een volledige rondzit, van binnen het volledige limousine gevoel maar van buiten heeft zo’n limousine toch wat meer weg van een vip touringcar. Het grote voordeel van een limobus is dus dat je met wel 50 personen tegelijkertijd naar het gala kunt of de film première kunt bezoeken.

Of deze limousine bussen nu ook tijdens de corona pandemie nog vaak geboekt worden valt te betwisten, maar zolang de gordijntjes dicht blijven kunnen wij ons  voorstellen dat er zo nu en dan nog wel een feestje gevierd wordt achter de gesloten gordijnen van de limobus. De beperkingen die voor cafés en restaurants van toepassing zijn gelden meestal niet voor het OV vervoer. Omdat het OV vervoer operationeel moet blijven zijn de corona beperkende regels voor andere bussen wellicht ook wat coulanter om niet al te veel weerstand van de busbedrijven te krijgen. Er zou namelijk veel weerstand kunnen komen als OV bussen wel mogen rijden en touringcars (waarmee ook aanvullend OV gereden wordt) aan de ketting moeten. Die discussie voert de overheid dan blijkbaar toch liever niet. Mocht je nu zelf overwegen een limousine bus te huren om binnen de mazen van de wetgeving toch een leuke rit te kunnen maken , wees dan verstandig en doe voor vertrek allemaal een corona zelftest om de risico’s op besmetting te minimaliseren.

De grootste limousines van Nederland
De grootste limousines van België

Afbeelding
Afbeelding