Afbeelding
zaken

Het behandelen van gistpuistjes

Zakelijk

Mensen met een vette huid en acne kunnen pityrosporum folliculitis of malassezia folliculitis (gistpuistjes) hebben. Deze gisten gedijen in de haarzakjes van mensen met een vette huid omdat ze warmte, vocht en olie nodig hebben. Deze aandoening komt veel voor bij mensen met een vette huid en veroorzaakt geen complicaties. Mensen met deze schimmel in hun haarzakjes kunnen pijnlijke puistjes ontwikkelen die littekens achterlaten als ze niet onmiddellijk worden behandeld. P. acnes is een veel voorkomende gistdermatitis die wordt veroorzaakt door een microbe. Het artikel schetst de verschillende soorten gistdermatitis en hoe ze kunnen worden behandeld.

Herkennen

Kappersjeuk of tinea barbae is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schimmel malassezia. Pityriasis folliculitis is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door warmte en vocht. Deze schimmel gedijt in een warme, vochtige omgeving. Hij komt veel voor in tropische gebieden en bij warm weer en veroorzaakt puistjes. Hij kan ook mensen met een vette huid besmetten en op de huid groeien, waardoor puistjes ontstaan. Het komt dus veel voor in warm weer en tropische gebieden. Deze aandoening kan zich ook verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Investeren in een fantastische acne wash is cruciaal als je jouw schimmelinfectie wilt elimineren. Je kunt ook zoeken naar een reinigingsmiddel dat salicylzuur en benzoylperoxide bevat om jouw huid te zuiveren. Als jouw acne te ernstig is en je er helemaal vanaf wilt, kun je een voorschrift van een dermatoloog vragen. Je moet een acnebehandeling vinden die bij jouw huidtype past, want er zijn vele soorten. Deze omvatten benzoylperoxide, tretinoïne en isotretinoïne. Als je niet op recept wilt, moet je op zoek gaan naar een acneproduct met deze stoffen. Het kan ook helpen toekomstige puistjes te voorkomen als je de juiste acnespoeling gebruikt.

Samenvatting

Huid- en darmgist zijn een soort schimmels. Voor de meeste mensen is het niet gevaarlijk, maar bepaalde zaken kunnen ervoor zorgen dat het uit de hand loopt, waardoor het een probleem wordt. Bepaalde delen van jouw lichaam, zoals de liezen, onder de borsten, onder de armen en tussen de tenen, zijn gevoelig voor schimmelinfecties. Het voedt zich met het zweet en de olie van je huid om zichzelf in stand te houden, waardoor een stof wordt aangemaakt die bekendstaat als beta-diol-in en die een allergische reactie veroorzaakt. Deze stof veroorzaakt puistjes, die rood, jeukerig en gezwollen zijn. Er zijn twee soorten puistjes: acne en gistinfecties. Naast het gezicht komt gist vaker voor op het hele lichaam omdat het gedijt in warme, vochtige omstandigheden. Meer informatie over puistjes vind je hier.