Afbeelding
zaken

De leukste plekken in Nederland voor een vakantie in eigen land

Zakelijk

Met de zomer in het vooruitzicht maken we ons klaar om een leuke vakantie te plannen. Voor een leuke paar dagen weg hoef je helemaal het land niet uit! Dit zijn de mooiste plekken voor een vakantie in eigen land.

Giethoorn

Het Overijsselse dorp Giethoorn is bij buitenlandse toeristen al tientallen jaren een echte trekpleister. Begrijpelijk, want Giethoorn is werkelijk prachtig. Het wordt niet voor niets het Venetië van Nederland genoemd. Een rondje varen in Giethoorn, bijvoorbeeld met koppers-giethoorn.nl is daarom ook een echte must. Geniet van een prachtige omgeving waar cultuur en natuur mooi samenkomen.

De Veluwe

Voor de natuurliefhebbers onder ons is de Veluwe de place to be in Nederland. Dit is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen en vogels kunt spotten. De veluwe staat bekend om de uitgestrekte heide, zandverstuivingen, schaapskuddes en interessante flora. In de buurt van de Veluwe kun je op meerdere plekken leuke huisjes huren voor een heerlijk weekje weg.

Deventer

Deventer is als stad niet heel bekend. Zonde, want het is werkelijk prachtig! De stad zelf is niet heel groot, je bent er in een dagje doorheen, maar de omgeving van Deventer is ook de moeite waard, dus een camping in de buurt is zeker een goed idee! In Deventer zelf kun je genieten van prachtige historische huisjes en kleine boetiekjes in de smalle winkelstraatjes. Ook kent Deventer een leuk speelgoedmuseum dat voor zowel volwassenen als kinderen erg leuk is.

Het Waddengebied

Als je nog nooit een bezoekje hebt gebracht aan het waddengebied, is dit hét moment. Het waddengebied is de ideale plek voor mensen die houden van wandelen en fietsen en zowel Texel, als Terschelling als Schiermonnikoog zijn in de zomer de ideale plek voor een heerlijk dagje strand. Bovendien is het door het grote aantal toeristen in de zomer altijd erg gezellig op de Waddeneilanden.

Zeeuws Vlaanderen

Als je zin hebt in zon, zee, strand, maar ook een beetje rust is Zeeuws Vlaanderen een heerlijke bestemming voor jouw vakantie. Lekker dicht bij zee en natuurgebied het Zwin is zeker een bezoekje waard als je ook van wandelen en vogels spotten houdt. Daarnaast ligt Zeeuws Vlaanderen op een steenworp afstand van het prachtige Belgische stadje Brugge. Een fantastisch dagje uit om even iets anders te doen dan de hele dag bakken op het strand.