Kandidaat kamerlid Charlotte Brand uit Nijmegen.
Kandidaat kamerlid Charlotte Brand uit Nijmegen. Foto: Daniele Todaro

Nijmeegs kandidaat-Kamerlid: ‘Meer aandacht voor vrouwen’

Algemeen

Nijmegen - Kandidaat-Kamerlid Charlotte Brand (PvdA #15) gaat voor verandering in Den Haag. “Voor een goede afspiegeling van Nederland verdienen zowel Oost-Nederland als vrouwen meer aandacht in de politiek.”

Wat de uitslag van de verkiezingen in maart ook wordt, één ding staat voor de Nijmeegse Charlotte (38) nu al vast: ‘’Het jaar 2021 moet het jaar worden met meer vrouwen, meer diversiteit en méér Oost-Nederland in de Tweede Kamer. Een sterk sociaal geluid uit onze eigen regio is juist nu hard nodig. Op 17 maart kunnen we Gelderland de aandacht geven die het verdient.’’

Een betaalbaar huis voor iedereen

Op dit moment is Brand PvdA-raadslid in Nijmegen: “Iedere dag zie ik in mijn stad hoe belangrijk het is om betaalbaar wonen mogelijk te maken. Nijmegen staat op dit moment in de landelijke woningtekort-top 3 en dat is geen plek om trots op te zijn. Starters en mensen met een bescheiden beurs vallen buiten de boot. Voor een sociale huurwoning moet je jaren op een wachtlijst staan. Ik vind dat iedereen een gelijke kans moet krijgen om een woning te kunnen huren of kopen. Huurders moeten beter beschermd worden en kosten voor starters moeten omlaag. Huisjesmelkers en speculanten moeten worden aangepakt.”

Meer vrouwen in de politiek

Op dit moment is slechts 31 procent van de Tweede Kamer vrouw. ‘’Er staan meer vrouwen op de lijsten dan ooit. We kunnen samen geschiedenis schrijven: een Tweede Kamer die voor de helft uit vrouwen bestaat”, aldus de Nijmeegse.