Speelotheek Nijmegen is vernieuwd

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat ook de Speelotheek Nijmegen haar deuren weer opent. Elke woensdag is de Speelotheek gevestigd in het Titus Brandsma Wijkcentrum aan de Tweede Oude Heselaan 386 in Nijmegen open van 08.45 tot 10.00 uur. 

Dit schooljaar is de Speelotheek helemaal vernieuwd, met veel nieuw speelgoed voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar.  Al het populaire speelgoed, zoals Hot Wheels, Paw Patrol, Smartgames, Kapla en Magna Tiles is nu bij de Speelotheek te lenen. 

Een Speelotheek gelooft namelijk dat je niet altijd alles zelf nieuw hoeft te kopen, maar dat het duurzamer is, en super leuk voor de kinderen, om elke vier weken nieuw speelgoed te lenen. 

Het werkt net als een bibliotheek; je wordt lid en kunt vervolgens, afhankelijk van je abonnement, elke vier weken twee of vier stuks speelgoed lenen. Ook leuk voor opa’s en oma’s en gastouders om de kleinkinderen/opvangkinderen steeds iets nieuws te kunnen bieden. 

Stichting

Sinds juni van dit jaar is de Speelotheek Nijmegen een stichting geworden. Mede dankzij het Steunfonds Nijmegen kan de Speelotheek nu nog verder professionaliseren opdat zo veel mogelijk kinderen in Nijmegen in de leeftijd tussen 0 en 8 jaar kennis kunnen maken met de Speelotheek. De Speelotheek biedt voor mensen met een kleine beurs speciale tarieven aan.

Vrijwilligers

Speelotheek Nijmegen zoekt vrijwilligers. Lijkt het je leuk om mee te helpen de Speelotheek te laten groeien, neem dan contact op via info@speelotheeknijmegen.nl of kom langs op woensdagochtend! Als vrijwilliger krijg je een gratis abonnement en je mag je kinderen altijd meenemen als je op woensdagochtend komt helpen. 

Kijk voor meer informatie op www.speelotheeknijmegen.nl