Trainer Willy van Haaren, Nouhayla Largate en stagiair Chris
Trainer Willy van Haaren, Nouhayla Largate en stagiair Chris Foto: Eigen foto

Bokser Nouhayla Largate nog steeds ongeslagen

Algemeen

NIJMEGEN - Leden van BoksFabriek Nijmegen hebben zaterdag 27 januari deelgenomen aan de Open Zuid in Heerlen. De Open Zuid is een toernooi waaraan Nederlandse, Duitse en Belgische boksers deelnemen.

De ongeslagen bokser bij de dames t/m 75 kilo Nouhayla Largate stond in de finale tegen Annick van Ekeren uit Leiden. Annick is een bokser die rechtsvoor staat en voor een boksers die linksvoor staat, zoals Nouhayla, is dat een moeilijke tegenstander.

De eerste ronde moest Nouhayla wennen aan de boksstijl van Annick en moest wat stoten incasseren. Na de 1e ronde kreeg Nouhayla tips van haar ervaren trainer Willy van Haaren en de tweede ronde was duidelijk voor Nouhayla. In de derde ronde kon Nouhayla - die flink aan haar uithoudingsvermogen heeft gewerkt na het behalen van de Nederlandse titel een aantal weken geleden -  een tandje bijzetten en won deze derde ronde duidelijk. En daarmee is Nouhayla nog steeds ongeslagen en weer een titel rijker: kampioen Open Zuid 2024.

Al eerder in dit toernooi kwamen Olivier Steenbergen en David Joskic in de ring. Olivier behaalde brons en David zilver. BoksFabriek Nijmegen heeft een mooi visitekaartje afgegeven in het zuiden.