Vertoning documentaire ‘20 Days in Mariupol’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Zaterdag 4 mei vertoont LUX Nijmegen in samenwerking met Nijmegen4Ukraine de exclusieve Oscar winnende documentaire ‘20 Days in Mariupol’. Aanvang 14.45 uur.

Op de vooravond van de Russische invasie van Oekraïne, betreedt een team van Oekraïense journalisten de strategische oostelijke havenstad Mariupol. Tijdens de daaropvolgende belegering en aanval -terwijl bommen vallen, bewoners vluchten en de toegang tot elektriciteit, voedsel, water en medicijnen wordt afgesneden - worstelt het team (de enige overgebleven internationale journalisten)  om de oorlogsgruwelen te verslaan en hun beelden uit te zenden. Uiteindelijk omsingeld door Russische soldaten, schuilen ze in een ziekenhuis, onzeker over hoe ze zullen ontsnappen. 

De Oekraïense filmmaker en journalist Mstyslav Chernov biedt een inkijkje in de praktijken van verslaggevers uit conflictgebieden en een onbevreesd, pijnlijk verslag van de 20 dagen die hij en zijn collega’s Evgeniy Maloletka en Vasilisa Stepanenko doorbrachten met het verslaan van Mariupol.

Reserveer je ticket:

https://www.lux-nijmegen.nl/programma/20-days-in-mariupol/