Afbeelding
Foto:

Alternatieve Vierdaagsefeesten

Algemeen

NIJMEGEN - De Vierdaagsefeesten gaan dit jaar niet door. Wel is er van 17 t/m 23 juli een alternatief programma, op binnenlocaties of elders in de stad. 

In de Stevenskerk vind je Stevenskerk Live concerten, Schrijvers in de Stevenskerk, programma vanuit het Valkhof Festival en kun je abseilen van de Stevenstoren. 

Het Valkhof Festival presenteert een programma in Openluchttheater De Goffert, Doornroosje en Extrapool. Otis Park strijkt neer in Brebl. Hubert en De Achtertuin hebben een speciaal Vierdaagsefeestenprogramma op hun terras. De bibliotheek organiseert een jongerenprogramma op Roze Woensdag en dagelijks een escaperoom voor families (7+).

Het complete overzicht per dag en links naar de ticketverkoop vind je op www.vierdaagsefeesten.nl. Let wel: sommige locaties zijn inmiddels al uitverkocht! 

Meer informatie over de programma’s:

Terrassen

Nijmegen heeft de grootste terrasdichtheid van Nederland! De ideale plek om neer te strijken in de derde week van juli, want dan zijn ze bovendien in Vierdaagsefeestenstijl aangekleed. Voor de meeste locaties is reserveren niet nodig, maar we houden ons nog wel aan de anderhalve meter afstand en er geldt uiteraard: vol is vol!

Vierdaagsefeestenbiertje

De sfeer van de Vierdaagsefeesten kun je vanaf zaterdag 17 juli letterlijk proeven op het terras, met het Vierdaagsefeestenbier! De Nijmeegse brouwers Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij de Hemel slaan hiervoor de handen in één en gaan jaarlijks om beurten een limited edition biertje brouwen, alleen verkrijgbaar in de derde week van juli. We starten met de smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen met 6% alcohol, fijn doordrinkbaar met een licht bittertje, voor dat rijke zomerse gevoel.

Stevenskerk Live

De concerten in de Stevenskerk, gepresenteerd door Doornroosje, gaan door. Je kunt er in bijzondere akoestiek genieten van niemand minder dan De Niemanders, I am Oak, Judy Blank en Frank Boeijen (uitverkocht).

X Valkhof Festival

Het Valkhof Festival presenteert een Plan X, met een line-up tjokvol spannende namen, (inter)nationale toppers van morgen en ontdekkingen die je je jaren later nog steeds zal herinneren. De concerten vinden plaats in Openluchttheater De Goffert (zonder afstand, met testen voor toegang), Stevenskerk, Doornroosje en Extrapool.

Otis x Brebl

Het Otis Park vind je deze zomer niet buiten, maar binnen, in Brebl! De hele maand juli kun je genieten van een goede portie jazz, funk en soul. In de Vierdaagsefeestenweek met Three Little Clouds, Meika, BreblJazzzJam, Jazz Republic Sessions, In Trio en Power to the Pipo.

Schrijvers in de Stevenskerk

Ook nu zorgt Bibliotheek Gelderland Zuid voor een rustpunt op misschien wel de mooiste locatie van Nijmegen. Laat je meevoeren door de indringende verhalen van Manon Uphoff op maandag of maak kennis met de wereld van de poëzie met Ellen Deckwitz op zondag.

Festival Ponton bij Hubert

Hubert samen met Bijsmaak voor een flinke portie muziek én waterpret op het nieuwe festival Ponton! In de hal mag gedanst worden.  Buiten op het terras is het chillen geblazen en de theetuin wordt een heuse TinderTuin. Alle dagen zijn uitverkocht.

Abseilen Stevenstoren

Abseilen van de Nijmeegse Sint Stevenstoren? Dat kan alleen tijdens Vierdaagsefeesten. Een beleving met een prachtig uitzicht over Nijmegen. Dagelijks van 14.00 tot 20.00 uur.

Dansmarathon in de Achtertuin

In de Vierdaagsefeestenweek dans je zeven dagen lang het glazuur van de plavuizen tijdens de Achtertuin Dansmarathon. Met een divers programma met bevriende collectieven, dj’s en ander fijn volk, kun je de 1,5 meter uitzwaaien, schuren met vreemden en harder dansen dan ooit tevoren! Alle dagen zijn al uitverkocht.

Roze Woensdag Jong

Geen Vierdaagsefeesten, toch een beetje Roze Woensdag! Speciaal voor jongeren organiseren de bibliotheek en Stichting Roze Woensdag een middagprogramma, met schrijvers Splinter Chabot en Edward Van de Vendel, de instafamous Maxime Albertazzi en House of Heels, die jou zelfs in ‘drag’ om kunnen toveren!

Escaperoom met Mons & Mari

Mons en Mari stapten in een tijdmachine, om de Vierdaagsefeesten te vinden. Maar door een foutje weten ze niet in welk jaar ze zijn beland. Kun jij helpen? Deze escape room voor families (7+) zit vol archiefmateriaal, puzzels en opdrachten. Boek een tijdslot bij Bibliotheek Gelderland Zuid en probeer het raadsel binnen één uur op te lossen.