Start Zeven voor Leven’s editie Do it Yourself

Algemeen

BERG EN DAL - Anders dan gebruikelijk stapten dit weekend circa 280 deelnemers aan de Do it Yourself editie van Zeven voor Leven op de fiets om geld op te halen voor kankeronderzoek. In de regio Berg en Dal kunnen deelnemers sinds dit weekend op eigen gelegenheid de uitdaging aangaan het Zeven voor Leven parcours zo vaak mogelijk te bedwingen en zo geld ophalen voor het goede doel. Op dit moment staat de teller al op ruim 92.000 euro en dit kan nog oplopen tot het eindbedrag op 1 juli bekend wordt gemaakt.

Do it yourself editie

Vanwege de coronamaatregelen is het dit jaar ook voor Stichting Zeven voor Leven niet mogelijk een volwaardig evenement te organiseren. Toch kwam het bestuur met een leuk alternatief, de Do it yourself editie. Deelnemers aan de fietsuitdaging krijgen voorafgaande aan hun uitdaging een startpakket (inclusief 3 routes door Berg en Dal) thuisgestuurd en kunnen zo op eigen gelegenheid gaan fietsen. Dit weekend, waarin de kick-of plaats vond, kleurden de wegen alvast in de kleuren van Zeven voor Leven. Ook stonden op meerdere plekken langs het parcours supporters de deelnemers aan te moedigen in hun uitdaging zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Opbrengsten naar Stichting Kanker Zien

De opbrengsten van de donaties komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien. Een stichting die als doel heeft initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd voor hen die door kanker worden getroffen. “Dat we ondanks de huidige maatregelen dit voor elkaar hebben gekregen en ongeveer 100.000 euro gaan ophalen is fantastisch! Je kan nog doneren tot 1 juli”, aldus Johan Tiesnitsch, voorzitter van Zeven voor Leven.

https://www.zevenvoorleven.nl/