Intrepidos met 'A lucky Strike', ze zien zondag 12 mei om 14.00 uur en 16.00 uur.
Intrepidos met 'A lucky Strike', ze zien zondag 12 mei om 14.00 uur en 16.00 uur.

‘Podium aan de Waal’ is weer terug!

Algemeen

NIJMEGEN - Podium aan de Waal is terug. Een initiatief van de Lindenberg en De Schoenfabriek in opdracht van Hartje Nijmegen en Gemeente Nijmegen. Dit keer niet in de zomer maar op elke zondag in mei en juni. 

Maar liefst negen keer kunnen Nijmegenaren aan de Waal genieten van lokaal en (inter)nationaal straattheater. 

Het Nederlandse gezelschap Hirondelles trapt het Podium aan de Waal op zondag 5 mei af met hun act Moda Domo: een humoristische voorstelling met (lucht)acrobatiek en jongleerkunsten. 

Alle andere zondagen varieert het programma van circus- en danstheater tot muziek in allerlei vormen, goocheltrucs, workshops en freerun-acts. 

Van zondag 5 mei tot en met zondag 30 juni is er wekelijks een optreden te zien in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven). Gratis toegankelijk.

Zo brengt het Juliana Bicycle Team een show met fietsacrobatiek. Het komische duo van Intrepidos laat een combinatie van acrobatiek, koorddansen en lichaamsflexibiliteit zien (zie foto). Dansgroepen laten zien wat ze in huis hebben en er is een komische punkgoochelshow.

Bij veel van de acts is er de mogelijkheid voor het publiek om zelf actief mee te doen. Zo kan het publiek bij het Juliana Bicycle Team op kleine fietsjes rondscheuren en nodigt de Urban middag uit tot experimenteren met freerunnen, break, basketball en circus. Of leer de fijne kneepjes van het goochelen, mindfuck en afleiden.

Voor programma: www.delindenberg.com/podiumaandewaal