Philharmonie Nijmegen.
Philharmonie Nijmegen. Foto: Erik van der Heijden

Nijmeegse blazers voeren ‘Requiem voor de Vrede’ uit

Algemeen

NIJMEGEN - Philharmonie Nijmegen speelt een uur na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei in het muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam het ‘Requiem voor de Vrede’ van de Hongaarse componist Frigyes Hidas. Zij doen dit samen met het Nederlands Concertkoor en vier solisten.  

Ook aan de Nijmeegse muziekliefhebber is gedacht. Op vrijdag 3 mei voert Philharmonie Nijmegen het requiem uit in de Boskapel  aan de Graafseweg 276 n Nijmegen. Daar krijgt de luisteraar een bonus. Voor de pauze speelt het orkest een muzikale fuga van Bach en een gedeelte uit de onvoltooide symfonie van Schubert. Twee stukken waarin leven en hoop centraal staan - de perfecte opmaat voor het requiem van Hidas. Aanvang 20.00 uur. Meer info: www.phhn.nl

Het Nederlands Concertkoor voert jaarlijks een requiem uit op 4 mei, en klopte bij Philharmonie Nijmegen aan omdat zij dit bijzondere werk eerder hebben uitgevoerd. De boodschap van dit requiem is in deze tijd actueler dan ooit. Hidas schreef deze dodenmis ter herdenking van de opstand tegen het communistische regime in Hongarije in 1956 en droeg het op aan de slachtoffers van alle oorlogen in de geschiedenis.