Perry Ubeda, wereldkampioen in vier vechtsporten, signeert zijn verhaal

Algemeen

NIJMEGEN - Nijmegenaar Perry Ubeda signeert zaterdag 22 mei bij Dekker vd Vegt in de Marikenstraat in Nijmegen zijn verhaal ‘Perry Ubeda, wereldkampioen in vier vechtsporten.’Het net verschenen boekis het verhaal over hoe een Nijmeegse volksjongen de wereldtop bereikte. Met zijn verhaal hoopt Perry Ubeda andere mensen te kunnen inspireren om goede keuzes te maken.

“Maar wat weten de meeste mensen nou eigenlijk over mij, ja dat ik wereldkampioen ben geweest. Sommige denken dat ik het nog steeds ben... Wie ik echt ben, waar ik vandaan kom, de keuzes die ik heb gemaakt, wat ik ben geworden, wie ik nu ben. Wat heb ik moeten doen, en vooral ook heb moeten laten, om mijn doel te bereiken.”

Perry Ubeda (Nijmegen, 1971) is een Nederlands beoefenaar van verschillende vormen van vechtsport. Ubeda verwierf wereldfaam door als enige ter wereld de wereldtitels te behalen in de vier varianten van het boksen: full-contact boksen, kickboksen, thaiboksen en muaythaiboksen. Tevens won hij in 1996 in Tokio het open Japanse kampioenschap Taekwondo. Tussen 1992 en 2003 won Ubeda in totaal twaalf nationale en internationale titels in de vechtsport.
Behalve zijn bezigheden als vechtsporter runt hij ook een sportschool die naar hem vernoemd is. Sinds enkele jaren is Perry Ubeda vooral in zijn Weerbaarheidscentrum actief als begeleider. “Ik heb mijzelf de afgelopen jaren gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die net dat extra beetje aandacht kunnen gebruiken.”