Ben Loth
Ben Loth Foto: COC

Ben Loth winnaar Burgemeester Dalesprijs

Algemeen

Nijmegen - De Burgemeester Dalesprijs wordt dit jaar toegekend aan Ben Loth van Amnesty International Nijmegen. De prijs wordt uitgereikt aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing die vrijdag 31 januari wordt uitgesproken door Gerdi Verbeet.

De Burgemeester Dalesprijs, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro, is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie.

De jury heeft dit jaar gekozen voor Ben Loth, vanwege zijn inzet bij Amnesty International Nijmegen. Hij heeft zich daar als lid van de scholengroep jarenlang ingezet om onderdrukking van medemensen, in de breedste zin van het woord, aan de kaak te stellen. Het afgelopen jaar viel Ben Loth op als coördinator LHBTI door onder meer zijn inzet bij de Regenboog­dialoog.

Het bestuur van COC Regio Nijmegen ondersteunt deze voordracht van harte. Ap Willemsen, voorzitter van COC Regio Nijmegen, zal Ben Loth dan ook met plezier de prijs overhandigen.

De Burgemeester Daleslezing en de uitreiking van de prijs zijn in het stadhuis van Nijmegen op vrijdag 31 januari. De ontvangst is vanaf 20.00 uur, het programma begint om 20.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

www.daleslezing.nl