Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt bij Vrijheidsmuseum in Groesbeek

Algemeen

Groesbeek - Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek houdt zondag 15 september voor het eerst een Bevrijdingsfestival in en bij het nieuwe museum. Naast het festival is er een Kindervrijmarkt. Publiek is welkom van 10.30 tot 16.30 uur. Entree 5,00 euro (inclusief museumbezoek, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar hebben gratis toegang. De Museumkaart is geldig.

Er zijn optredens van onder meer de Bill Baker’s Big Band, zangeres Suzanne Menheere, Band of Four Brothers en Harmonie Tarcisius. Exodus Evacuatiegroep beeldt de evacuatie in ‘44-’45 uit en kinderen kunnen geschminkt worden of meedoen met een hoepelworkshop. Verder zijn op het museumterrein historische jeeps aanwezig, kun je een kijkje nemen bij de radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit de Tweede Wereldoorlog of laat met behulp van een GreenScreen een leuke historische foto ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid maken. Bovendien is er tijdens het festival de doortocht van de Euregio Vrijheidswandeling.

Grateful Generation Tours verzorgt ook dit jaar de spannende fieldtrips in een authentieke Willy’s MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten (ieder half uur doorlopend tussen 10.30 en 16.30 uur). Kosten 8,50 euro.

www.vrijheidsmuseum.nl