Nieuwe speelplek voor iedereen in de Wijk Meijhorst

Algemeen

Nijmegen - De Meijhorst is een speelplek rijker. In het voorjaar is het schoolplein van Daltonacademie De Meiboom opnieuw ingericht. Een uitdagend plein met speeltoestellen voor iedereen. Zowel onder als na schooltijd, in het weekend en in de vakanties kunnen kinderen van de Meiboom en de kinderen uit de wijk, samen komen om te sporten en spelen met eigentijdse toestellen.

Kun je oranje worden door het eten van wortels? Kan een dier links- of rechtspotig zijn? Kun je aan twee dingen tegelijk denken? In samenwerking met het populairwetenschappelijke magazine Quest Junior ontwikkelde Yalp het speeltoestel Quest Memo. Dit educatieve speeltoestel bevat 8 spellen, waaronder het Quest Junior spel met maar liefst 500 Quizvragen. De Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen (’swipen’) worden er spellen gespeeld.

Freerunnen is zeer populair onder de jeugd. Met het Freerun Parcours worden kinderen en volwassenen op eigen niveau uitgedaagd om met verschillende gymnastische sprongen, swings en flips van het ene naar het andere object te bewegen. Een soort apenkooien, maar dan buiten het schoolplein. De kleintjes kunnen zich vermaken in de zandbakken, uitleven op de trampoline en hun evenwichtskunsten vertonen op de balk. Ook het blote voetenpad zorgt voor avontuur, lopen door gras, modder, stenen of houtsnippers, hoe cool is dat? Kortom het schoolplein stimuleert het bewegen en zorg voor verbinding tussen verschillende groeperingen in de wijk; kinderen met en zonder beperking, allochtoon-autochtoon, ouderen en jongeren.

Het schoolplein is mede tot stand gekomen door bijdragen van Conexus, gemeente Nijmegen, St. Volksbelang, NSGK, De Beide Weeshuizen, Boschuysen, Wees een Zegen, Vaillant fonds, Fundatie van den Santheuvel en Yalp.

Het nieuwe schoolplein wordt geopend door wethouder Velthuis op donderdagmiddag 4 juli 2019 van 15.00 tot 16.30 in aanwezigheid van NEC’s Bikkel en een free-runner. Daltonacademie De Meiboom vindt u aan de Meijhorst 2958 in Nijmegen.