Team Sunweb ambassadeur fietsevenement Zeven voor Leven

Algemeen

Berg en Dal - Vanaf 26 mei 2019 staat elke vierde zondag van de maand mei het fietsevenement Zeven voor Leven op de sportkalender. Honderden fietsers gaan in de omgeving van Berg en Dal de uitdaging aan om in zeven rondes meer dan 2000 hoogtemeters te overwinnen en daarmee geld op te halen voor vroegtijdige en gerichte diagnostiek van tumoren. De organisatie streeft naar 5000 deelnemers en 1,5 miljoen euro aan donaties in 2021. Team Sunweb (van onder meer Tom Dumoulin en Ellen van Dijk) omarmt het initiatief en is als ambassadeur betrokken bij het evenement.

Deelnemers aan Zeven voor Leven laten zich sponsoren terwijl ze de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk rondes te fietsen. De opbrengsten van de sponsoring komen ten goede aan Stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel tumoren eerder en gerichter op te sporen. Met het RadboudUMC heeft Kanker Zien een partner voor de eerste twee jaren. Het medisch centrum uit Nijmegen heeft een behandeling ontwikkeld waarbij tumoren veel eerder ontdekt kunnen worden. Professor Jelle Ono Barends: “Met een nano-vloeistof en onze speciale MRI-techniek zien we uitzaaiingen wit oplichten als een zaklamp in het duister. Dit bespaart patiënten operaties en bovendien gaat de kwaliteit van leven na de behandeling omhoog.”

“Dichtbij, toegankelijk en uitdagend zijn de belangrijkste kenmerken van het evenement”, aldus Johan Tiesnitsch, voorzitter van Stichting Zeven voor Leven. De bosrijke omgeving van Berg en Dal en de Zevenheuvelenweg vormen het decor van de route. Daarnaast zijn de nodige pittige klimmetjes opgenomen in het parcours. “Ruim tweeduizend hoogtemeters en dat gewoon in Nederland!”, aldus Tiesnitsch. Hij nodigt ondernemers en geïnteresseerden uit om mee te denken tijdens een bijeenkomst dinsdag 3 juli om 20.00 uur in het Kulturhus in Beek.

Zeven voor Leven gaat vanaf 2019 elk jaar op de vierde zondag van mei plaatsvinden. De eerste editie is op 26 mei 2019. Het evenement begint al op zaterdag 25 mei met de inschrijving en een avondprogramma. “Veel deelnemers hebben ongetwijfeld een eigen verhaal en een bijzondere reden om mee te doen. Met een programma op zaterdag en een afsluitende barbecue op zondag willen we mensen bij elkaar brengen”, aldus Edward Troost, eventmanager van Zeven voor Leven.

Team Sunweb

De professionele wielerploeg Team Sunweb ondersteunt het initiatief van ‘Zeven voor Leven’. Het team is als ambassadeur voor de komende jaren betrokken bij het evenement. Teammanager Iwan Spekenbrink licht toe: “Zeven voor Leven is een uitdaging op de fiets die past binnen onze keep-challenging filosofie. Met het doel om kanker eerder en gerichter te zien, neemt Zeven voor Leven geen genoegen met de huidige stand van de techniek. Ze dagen de wetenschap uit tot innovatie.”

Inschrijven kan vanaf heden via de website www.zevenvoorleven.nl