Stevenspedel Theo van Stiphout en voorlezer Sytske Zwart, boven de unieke uitgave van het boek 'Seizoenen van het Leven'. (Foto Walk of Wisdom)
Stevenspedel Theo van Stiphout en voorlezer Sytske Zwart, boven de unieke uitgave van het boek 'Seizoenen van het Leven'. (Foto Walk of Wisdom)

De Pelgrimslauden in Stevenskerk

Algemeen

Nijmegen - In de Stevenskerk in Nijmegen heeft zaterdag 2 juni een zogeheten Pelgrimslauden plaats. De aanvang is stipt om 05.15 uur. De Pelgrimslauden is een maandelijks bezinningsmoment bij zonsopgang rond ‘Seizoenen van het Leven’: een hedendaags getijden- en pelgrimsboek. Dit boek draait om de wijsheid van het leven en is een moderne variatie op de Middeleeuwse getijdenboeken van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg.

In de Stevenskerk staat een bijzondere uitgave van ‘Seizoenen van het Leven’ met alle originele miniaturen (kleine kunstwerken). Iedere eerste zaterdag van de maand wordt een bladzijde uit het boek omgeslagen en voorgedragen. De Pelgrimslauden is een hedendaagse voortzetting van het oude kloosterritme om op vaste tijden een moment van inkeer in te ruimen. De toegang tot de Pelgrimslauden is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk. Wees alleen op tijd: om 05.15 uur sluit de deur! Verzamelen bij Stevenskerkhof 62 in Nijmegen. Voor de organisatie tekenen pelgrimsroute Walk of Wisdom en Intermedi-art Kunstzaken. Meer informatie: https://walkofwisdom.org/evenement/pelgrimslauden