Afbeelding

Radboud zoekt 80-plussers voor onderzoek

Algemeen

Het Radboudumc zoekt 80-plussers voor onderzoek naar veerkracht. Voor het behoud van welzijn op oudere leeftijd is veerkracht van groot belang.

NIJMEGEN - Veerkracht helpt om goed te herstellen van een griep, een val of een operatie. Met het ouder worden neemt de veerkracht over het algemeen af. Omdat er nog geen methode bestaat om veerkracht te meten, is professor Olde Rikkert van de afdeling Geriatrie van het Radboudumc een onderzoek gestart. Hiervoor worden deelnemers van 80 jaar en ouder gezocht die eenmalig langs willen komen in het Radboudumc.

De deelnemers kunnen daar met moderne apparatuur in twee minuten hun balans laten meten. Daarnaast wordt hun reactiesnelheid bepaald door een simpele test op een laptop. Tot slot doen de 80-plussers nog een spierkrachtmeting en vullen zij een vragenlijst in. Bij elkaar zullen de metingen maximaal een uur duren. Bent u 80 jaar of ouder en woont u zelfstandig zonder thuiszorg? En zou u op 8, 9 of 10 december eenmalig willen langskomen? Reiskosten worden vergoed. Neem dan vrijblijvend contact op met arts-onderzoeker Sanne Gijzel via 024-3617853 of Sanne.Gijzel@radboudumc.nl.