Oktoberactiviteiten in het Poëziecentrum

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In oktober heeft het Poëziecentrum weer als vanouds wekelijks activiteiten voor u. Voor alle activiteiten geldt aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. De toegangsprijs varieert van 5 tot 10 euro. Het Poëziecentrum is gevestigd achter in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.

9 oktober 14.00 uur. Ontmoet De Dichter Hanneke van Eijken. Deze dichteres (1981) is sinds 2017 lid van het stadsdichtersgilde van Utrecht. De middag heeft de vorm van een tafelgesprek.

16 oktober 11.00 uur Marijke Hanegraaf wandelt langs poëzie. 

23 oktober 11.00 uur Open Gedichtenpodium. Hava Güveli wijst het eerste vernieuwde Open Gedichtenpodium de weg naar een nieuw bestaan. De presentatie is in handen van Kyrke Otto en Wim van Til.

23 oktober 14.00 uur Gerenommeerde dichters dragen eigen poëzie voor geïnspireerd door een erotisch gedicht van de Italiaanse Giorgio Baffo. Ode aan de tieten. Deze dichter met voorliefde voor erotische gedichten is nog niet eerder in het Nederlands vertaald, daar is nu verandering in gekomen. 

30 oktober 14.00 uur Tegen het vergeten: Bert Schierbeek. Aanleiding is zijn recent door Graa Boomsma geschreven biografie. Na de Tweede Wereldoorlog werd het huis van de veelzijdige en op vernieuwing uit zijnde Schierbeek het trefpunt van de Vijftigers; Remco Campert, Jan Hanlo en Simon Vinkenoog kwamen bij hem over de vloer. Lucebert was een huisgenoot en vriend. De biograaf, die zelf met zijn romans zijn literaire sporen ook heeft verdiend, is te gast in het Poëziecentrum om over Schierbeek te vertellen.