Wroeten in de aarde.
Wroeten in de aarde. Foto:

Groene Vrijdag: ‘Samen maken we Nijmegen groener en duurzamer’

ma 11 okt 2021, 11:30 Algemeen

NIJMEGEN – Zin om Nijmegen weer wat groener en duurzamer te maken? Doe dan 5 november mee aan Groene Vrijdag! Er is een vintage kledingbeurs, je kunt de gerechten voor de Groene Vrijdagsoep bij elkaar fietsen of deelnemen aan een urban jungle excursie. Ook bouwen we verder aan een bos, delen we voedsel en kun je zelf de handen uit de mouwen steken tijdens opschoon- en plantacties. 

Groene Vrijdag is in 2018 ontstaan als afsluiting van het Green Capital jaar en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Het is een dag voor alle Nijmegenaren, met bijdragen van scholen, bedrijven, organisaties, vrijwilligers, gemeente én inwoners. Tijdens deze vierde editie bouwen we weer verder aan een bos, maken we Groene Vrijdagsoep voor de Voedselbank, zijn er weer activiteiten van Operatie Steenbreek en Kleurrijk Groen en gaan we aan de slag tijdens opschoon- en plantacties.

Het programma telt ook allerlei nieuwe activiteiten. Zo organiseren studenten samen een vintage kledingbeurs en fiets je de gerechten voor de Groene Vrijdagsoep bij elkaar. Bezoek een bedrijf dat duurzame kartonnen uitvaartkisten maakt, ga samen met de stadsecoloog op urban jungle excursie of lever je lege flessen in voor bloembollen. Nieuwsgierig hoe het nieuwe Tiny Forest in Lent gaat heten? Kom op Groene Vrijdag naar de onthulling door IVN. Ook Nijmeegse basisscholen doen weer mee aan Groene Vrijdag.

Op de website van Groene Vrijdag kun je je aanmelden voor een activiteit. Hier vind je ook het meest actuele programma, de deelnemende partijen en hoe je een zelf bedachte activiteit in kunt dienen. www.nijmegen.nl/groenevrijdag