024 GeschiedenisWeekend 2021

ma 11 okt 2021, 13:04 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Beleef de geschiedenis van de oudste stad van Nederland in het centrum van Nijmegen. In het weekend van 15, 16 en 17 oktober vindt het 024 GeschiedenisWeekend 2021 plaats. Dit jaar is het thema ‘Aan het werk’.

De activiteiten zijn dit jaar verspreid over twee locaties. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vindt een pop-uptentoonstelling plaats, waarin objecten van allerlei verschillende instanties uit Nijmegen te bewonderen zijn. De expositie is daarom veelzijdig en biedt vier invalshoeken: arbeidsorganisatie en onderwijs, beroepen, projecten en gedwongen arbeid. Zaken die hier voorbijkomen zijn bijvoorbeeld de Ambachtsschool aan de Nieuwe Marktstraat, arbeidsvoorwaarden van de Valkhofbunker, de wederopbouw van het Stadhuis en de sporen van het Indisch slavernijverleden in Nijmegen. Deze tentoonstelling is de hele maand oktober te bezichtigen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, in de Mariënburgkapel.

In het Valkhofpark vinden zaterdag 16 en zondag 17 oktober een aantal activiteiten plaats, die zich allemaal toespitsen op het overkoepelende thema. Daarnaast staan er verschillende culturele organisaties van het Valkhofkwartier met een informatiekraam klaar om bezoekers te informeren, zoals Het Infocentrum WO2 Nijmegen. Daarnaast vindt er in samenwerking met de Radboud Universiteit een lezingenprogramma plaats en verzorgt onder meer Anneke Nolet een lezing over haar boek ‘Vrouwen en Verzet: In het Rijk van Nijmegen, 1940-1945’.

Op de website www.024geschiedenis.nl vindt u meer informatie over alle activiteiten gedurende dit weekend, het complete programma en blokkenschema.