Presentatie ‘De gelijktijdigheid der dingen’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Op donderdag 21 oktober wordt de debuutroman van Frouke Arns (voormalig stadsdichter van Nijmegen) gepresenteerd. Dat gebeurt bij Dekker v.d. Vegt boekverkopers in Nijmegen. Redacteur Peter Nijssen heet iedereen welkom waarna Frouke over haar nieuwe boek vertelt.

‘De gelijktijdigheid der dingen’ is een deels op eigen familiegeschiedenis geïnspireerde debuutroman. Een meeslepend geschreven, caleidoscopisch verhaal over oorlog en verdrijving, liefde, familiebanden en de genade van overgave. Met live muziek gespeeld door harpiste Claudia van Trigt. De presentatie begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is verplicht en dat kan via tel. 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

Bij deze activiteit wordt om een coronatoegangsbewijs gevraagd.

De gelijktijdigheid der dingen 

Tijdens een barre winternacht steekt de jonge Syrische vluchteling Nizar per fiets de grens over tussen Rusland en Noorwegen. Uitgeput en beroofd van geld en documenten belandt hij in de zorgzame handen van een oude Duitse vrouw, Helena, zelf een Heimatvertriebene, die een teruggetrokken leven leidt aan de rafelrand van Europa. Door de komst van Nizar breekt Helena’s eigen verdrongen verleden stukje bij beetje open en moet zij de keuzes die ze in haar leven maakte onder ogen zien. Frouke Arns vervlecht een oud en nieuw vluchtverhaal tot een verbeeldingsvolle mozaïekroman over vluchten en thuiskomen.