Afbeelding
Foto:

Polsbandjes: één keer checken voor avondje uit

wo 13 okt 2021, 21:00 Algemeen

NIJMEGEN - Vanaf vrijdag 15 oktober worden in Nijmegen twee centrale corona-checkpoints ingericht: in de Molenstraat en op de Grote Markt. Hier krijg je op vertoon van je corona check-app en een geldig ID-bewijs een polsbandje. Dit bandje is die hele dag tot sluitingstijd geldig bij alle horecagelegenheden (restaurants, cafés, culturele instellingen en andere uitgaansgelegenheden) in het centrum van Nijmegen, tussen spoor, singels en Waal. “Zo worden lange wachtrijen voorkomen, kun je makkelijk van de ene naar de andere locatie, en worden de ondernemers ontlast”, aldus de initiatiefnemers.

De polsbandjes worden op vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur uitgegeven. Vanaf volgende week komt daar ook de donderdag bij, van 16.00 tot 23.00 uur.

Elke dag wordt gewerkt met een andere kleur bandje, omdat de negatieve uitslag van de PCR-test maximaal 24 uur geldig is. De uitgifte wordt verzorgd door gecertificeerde beveiligers, die de bandjes om zullen doen zodat ze niet kunnen worden doorgegeven. Horeca-ondernemers blijven een check doen bij de deur maar bezoekers met de juiste kleur polsbandje hoeven alleen de polsband te tonen.

Dit centrale systeem is tot stand gekomen op initiatief van het Huis voor de Binnenstad en Koninklijke Horeca Nederland – Afdeling Groot Nijmegen, in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen en uitgevoerd door ACBN Evenementenbureau.