Over verdriet en rouw als kanker je raakt

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In Het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen is dinsdag 2 november een bijeenkomst. Thema: over verdriet en rouw als kanker je raakt. Aanvang 19.30 uur.  Meer info en aanmelding: www.marikenhuis.nl

Op 2 november, de dag van Allerzielen, worden geliefden herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden. “Maar het is ook een dag om stil te staan bij je eigen eindigheid. Welke keuzes maak je als je niet meer beter kan worden? Hoe wil je herinnerd worden? Hoe maak je herinneringen? Deze avond staan we stil bij herinneringen: herinneringen levend houden van je geliefde die er niet meer is, of herinneringen maken als jij of je geliefde afscheid moet gaan nemen. We gaan met elkaar in gesprek over zingeving en levensvragen. Het wordt een interactieve bijeenkomst voor iedereen die geraakt is door kanker en met elkaar stil wil staan bij het verdriet en de rouw door kanker. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen”, aldus de begeleiders Pauline Aalbers en Riet Lenaerts.

Pauline Aalbers is coördinator van stichting Als kanker je raakt waar zij ook rouwgroepen begeleidt. Pauline: “Zelf ben ik ook ervaringsdeskundige in verband met het overlijden van mijn man in 2018 aan kanker.” 

Riet Lenaerts was voor haar pensioen verpleegkundige en verpleegkundig docent. Riet: “Als verpleegkundige werkte ik op oncologische afdelingen en kwam daarbij veel in contact met rouw en verlies. Sinds ongeveer 5 jaar ben ik gastvrouw in het Marikenhuis.”