Wilco van Schaik, directeur van N.E.C. is ondanks alle pech voor de club hoopvol en strijdbaar. (Foto: Broer van den Boom)
Wilco van Schaik, directeur van N.E.C. is ondanks alle pech voor de club hoopvol en strijdbaar. (Foto: Broer van den Boom) Foto:

Directeur Wilco van Schaik blij met clubliefde en loyaliteit N.E.C.-supporters

zo 21 nov 2021, 14:30 Algemeen

NIJMEGEN - Terug op het hoogste niveau doet N.E.C. het sportief boven verwachting goed. Maar verder is er vooral slecht nieuws. Het negatieve imago als gevolg van de rellen van een groep die zich in de ogen van Van Schaik geen supporter mag noemen, maar vooral de staat van het Goffertstadion waardoor de club haar supporters niet meer kan ontvangen. Een oplossing is nog niet in zicht.

Door Gerrit Jan Griepsma

“Beste supporters van N.E.C.” 

“In tijden waarin je het moeilijk hebt, leer je elkaar pas echt kennen. Ik ben onder de indruk van jullie, supporters van deze prachtige club. Jullie betrokkenheid, loyaliteit, veerkracht en clubliefde is zo hartverwarmend, dat ik elke dag met hart en ziel aan het werk ben voor N.E.C. Juist in deze moeilijke tijden zijn we dichter bij elkaar gekomen.”

Samen ten strijde trekken

“We hebben de afgelopen jaren in de KeukenKampioen-divisie gespeeld. Dat deed pijn, sportieve pijn. Ik heb toen geen moment gemerkt dat jullie afhaakten, samen bleven we ten strijde trekken. Elk jaar weer kochten jullie een seizoenkaart met de hoop op promotie naar de eredivisie. En toen corona, maandenlang konden we jullie niet ontvangen. Maar jullie zijn als één man achter de club blijven staan.”

“En, natuurlijk, toen moest het ergste nog komen. Die fatale zondag 17 oktober toen we er klaar voor waren om samen een mooie voetbalmiddag te beleven tegen onze ‘buren aan de andere kant van De Waal’ Vitesse. Terwijl fans uit Arnhem uitzinnig op en neer sprongen in hun vak, stortte het onderste deel van de tribune met daarop tientallen supporters in. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond, maar helaas veroorzaakte een groep vandalen, die in de media ten onrechte ‘N.E.C.-supporters’ genoemd werd, daarna nog meer ellende. Net als voor jullie was dat voor ons een inktzwarte zondag.”

Openheid

“Wij vonden dat we daarna maximaal open en eerlijk tegen jullie moesten zijn. Ik heb gemerkt dat jullie het waardeerden dat wij lieten horen op dat moment ook even niet te weten hoe het verder moest, dat wij als N.E.C. net zo geraakt waren als jullie.”

“Wij gaan door met die openheid. Elke week vertel ik namens N.E.C. in een videoboodschap hoe we er voor staan. We staan samen achter deze club en dan verdienen jullie het eerlijke verhaal.”

Clubliefde

“Heel graag zou ik jullie clubliefde belonen door te vertellen dat een oplossing in zicht is. Helaas is dat niet zo. We weten het gewoon nog niet. Heel misschien valt de schade aan het stadion mee en kunnen we na reparatie dit seizoen weer in de Goffert terecht.” 

Alternatief

“Maar als dat niet zo is, dan zullen we met een alternatief komen. Misschien niet voor iedereen, maar daar gaan we wel voor! Ik weet zeker dat we uiteindelijk samen door deze moeilijke tijd komen. Jullie hebben N.E.C. nodig, maar misschien nog wel meer: N.E.C. heeft jullie nodig!”