Jordy Bruijn in het zwarte uittenue in actie tegen AZ. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Jordy Bruijn in het zwarte uittenue in actie tegen AZ. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

NEC presenteert derde tenue

Algemeen

NIJMEGEN - NEC trad afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen AZ aan in een zwart tenue en dat riep bij menig NEC-supporter toch wel de nodige vragen op. Waarom afstappen van het groene uitshirt dat de club vanaf begin dit seizoen al droeg in de uitwedstrijden? In de Jarda Podcast leggen de mannen het uit.

“NEC heeft ervoor gekozen om een derde tenue te introduceren, zoals veel clubs een derde tenue hebben. Na FC Twente-uit is gebleken dat er een groter contrast nodig is tussen een rood en groen shirt”, zegt Jeroen Rengers. “Het fletsere groen steekt minder mooi af tegen een volledig rood shirt van de tegenstander en daarom is er voor een derde shirt gekozen.”

Het shirt leek door de pasvorm en het simpele design in eerste instantie nogal op een inloopshirt, constateren de mannen in de podcast. 

“Bij Twente had je misschien net zo goed in je thuisshirt kunnen spelen omdat het er misschien nog minder op leek dan het uitshirt”, stelt Chiron Rengers. Hij vervolgt. “Ik vond het ook wel vette shirts.” De anderen aan tafel stemden hiermee in en gaven aan het shirt wel aan te willen schaffen.

Ondanks de populariteit van het nieuwe zwarte tenue bij de mannen in de podcast heeft de club verder nog geen plannen om het shirt te verkopen.