Elayis Tavsan scoort en viert samen met zijn ploeggenoten feest tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente.
Elayis Tavsan scoort en viert samen met zijn ploeggenoten feest tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

NEC laat zien serieus mee te kunnen met subtop Eredivisie

Algemeen

NIJMEGEN - NEC speelde afgelopen zaterdag verdienstelijk gelijk tegen AZ in Alkmaar. De Nijmegenaren stonden lange tijd met 0-1 voor dankzij een treffer van Jordy Bruijn, maar zagen de Alkmaarders in de blessuretijd langszij komen via Zakaria Aboukhlal. Met het punt bleef NEC voor de vierde maal op rij ongeslagen.

Daarmee toont de ploeg van Rogier Meijer aan serieus mee te kunnen draaien met de subtopclubs van de Eredivisie. Met FC Twente, FC Groningen, SC Heerenveen en dus AZ heeft NEC vier echte subtoppers achter de rug en daarin pakte het acht punten. Het meest opvallende is dat NEC niet eens geheel tevreden zal zijn met dit puntentotaal: tegen zowel SC Heerenveen als AZ zat er meer in het vat dan een schamel puntje.

Op het moment van schrijven zitten de Nijmegenaren in de voorbereiding richting SC Cambuur. De Leeuwarders zijn afgelopen seizoen net als NEC gepromoveerd en hoewel NEC het als promovendus fantastisch doet, doen de Friezen het nog net iets beter. Zij sprokkelden al 21 punten bij elkaar, terwijl NEC het met 19 punten uit dertien duels moet doen.
Voor beide ploegen geldt het duel van vrijdag als een mooie graadmeter, maar beide trainers benadrukken ook dat hun ploeg zich nog lang niet veilig mag wanen. Ieder punt wordt gekoesterd en de heilige 34-puntengrens kan niet vroeg genoeg bereikt zijn. Met 34 punten ben je normaal gesproken veilig voor nog een seizoen voetbal op het hoogste niveau van Nederland.